Faq

Što je Močvarni Laboratorij?

Močvarni Laboratorij je program neformalne edukacije… Što to znači na hrvatskom:)??? Znači da ti pružamo priliku da naučiš neke stvari iz područja koja nisu baš ili uopće zastupljena u institucijama koje se bave formalnom edukacijom.

Kako se prijaviti?

Za prijavu na radionicu potrebno je da ispuniš našu online prijavnicu. Broj polaznika za svaku radionicu je ograničen pa požuri i osiguraj svoje mjesto. Klikni “prijavi se!!!” za više informacija.

Koja je cijena participacija?

Radionice su ove godine besplatne. Da, oči te ne varaju… free. No to što su besplatne ne znači i da su bezvrijedne. Tako da ako se prijaviš na neku od radionica pliz budi redovit i odgovoran… ne samo zbog nas nego i zbog ostalih ljudi koji idu na radionicu i zbog onih koji su mogli ići na radionicu, a nisu jer si ti zauzeo mjesto.

Što mogu naučiti na vašim radionicama?

Naš Laboratorij nije zamjena za školu, tečaj ili neki drugu oblik formalne edukacije. Čak nećeš dobiti ni diplomu koja se upisuje u radnu knjižicu, ali sigurno je da ćeš nešto naučiti. Možda je najbolje da gledaš na to kao na početnički tečaj. Kada tečaj završi nećeš izaći kao stručnjak iz toga područja, ali ćeš steći neko osnovno znanje koje ti može biti dobar temelj za kasniju edukaciju. No, nije ni rijetko da participant radionice kasnije motiviran našom radionicom postane tonac, upiše glumačku akademiju, napravi bend, itd. Mi ti nudimo mogućnost na nešto naučiš, a o tebi ovisi što ćeš dalje s naučenim napraviti.

Imam ideju za dobru radionicu?

Super. Osnuj svoju udrugu, prijavi projekt i javi kako je prošlo:)… Hehe, šalimo se… ako imaš neku ideju slobodno nam je pošalji. Ne možemo obećati da ćemo uvrstiti tu radionicu u naš projekt, ali sigurno ćemo tvoj prijedlog razmotriti.

Da li mogu odustati od radionice koju pohađam?

Možeš, ali bolje nemoj.

Želim ići na radionicu, ali ne odgovara mi termin?

Sorry, ali u tom slučaju ti ne možemo pomoći… probaj neku drugu radionicu ili slijedeće godine.

Da li može doći do promjene termina?

U nekim slučajevima moramo pomaknuti pojedini termin. To ne znači da se mijenja termin za cijelo trajanje radionice, nego samo jedan određeni. Npr. ako tvoja radionica ima termin utorkom od 17:00 do 19:00, možda će se desiti da ćemo jedan termin umjesto utorka pomaknuti na neki drugi dan u neko drugo vrijeme. Naš cilj je da do promjena termina dolazi što rjeđe, no nažalost svake godine se pokaže potreba da se nekolicina termina mora ponekad pomaknuti. No, ne brini, u slučaju pomicanja pojedinog termina svi participanti će biti na vrijeme obaviješteni.

Koliko termina ima jedna radionica uopće?

Ovisno od radionice do radionice. Kod svake piše broj termina i trajanje pojedinog termina. U svakom slučaju moguće je da se pojavim potreba za kojim ekstra terminom jer niste uspjeli napraviti ono što ste htjeli na radionici. No ne brini, na vrijeme ćeš saznati sve.

Što ako propustim koji termin?

Nemoj.

Ali fakat nisam mogao doći?

Nažalost, ako propustiš neki termin ne možemo ti garantirati nadoknadu gradiva. Odnosno, ne možemo osigurati ugovaranje novog termina posebno za tebe. U nekim slučajevima voditelji uspiju ugurati u nastavu i nadoknadu s prošlog termina za participanta koji je izostao taj termin… Da pojednostavimo – ako propustiš jedan termin možda će ti voditelj na sljedećem terminu moći ukratko objasniti propušteno kako bi se izbjegao zaostatak. No, ne možemo garantirati da će to uvijek biti moguće, ali naši voditelji će dati sve od sebe. Obaveza voditelja je prvenstveno prema svim participantima, a ne prema pojedinom participantu.