Radionica cirkuskih zračnih akrobacija u Đakovu

Krenuli smo s prvim besplatnim radionicama za učenike i učenice Ekonomske škole Braća Radić u Đakovu.

Cirkuska pedagogija vodi nas u istraživanje tijela, pokreta, prostora i slojevitosti odnosa prema sebi, drugima, ali prema predmetima i različitim aparatusima koje koristimo na sceni i izvan nje. Specifičan pristup radu nudi stjecanje praktičnih vještina kao što su razvoj motorike, plesnih vještina i pokreta, gimnastike, zračne i zemljane akrobacije. Kreativna dimenzija nas oslobađa bilo kakvih okvira jer traži put za individualan izraz bez natjecateljskih pritisaka.
Riječ je o cjelovitom treningu koji započinje zagrijavanjem tijela specifičnim vježbama koje će polaznice i polaznike pripremiti za rad u zraku. Zagrijavamo se od glave do pete individualno i u grupama kroz dinamičke i kreativne vježbe kako bi se polaznici bolje upoznali i opuštenije pristupili aparatusima te se upustili u zračne egzhibicije. Naši potencijalni akrobati će se moći ovaj put moći okušati na akrobatskoj tkanini- svili. Mogućnosti je bezbroj kao i nuspojava kao što su oslobađanje svih nakupina dnevnih briga, opuštenost nakon fizičke aktivnosti, jačanje samopouzdanja stjecanjem novih vještina i dobro raspoloženje nakon dobro odrađenog treninga i uzajamnog pomaganja. I naravno, sve to uz dobru glazbu. Dođite na stjecanje novih vještina i jedno pravo cirkusko druženje.

Radionicu realizira Izvedbeni kolekitv Tricycle Trauma.
Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma djeluje u sklopu Udruge za razvoj cirkuskih i izvedbenih umjetnosti Tricycle Trauma. Čine ga dvije magistre sociologije i filozofije Lidija Šola i Ivana Pedljo te inženjer zvuka Jasmin Dasović. Medij i uporište unutar kojeg stvaraju i rade je novi cirkus. Bave se edukacijom djece i odraslih, rade na razviju scene novog cirkusa u Hrvatskoj, a izražavaju se performansom i novim cirkuskim kazalištem. Izvodili su u Hrvatskoj i inozemstvu, surađuju s domaćim i stranim izvedbenim umjetnicima. Organizatori su večeri performansa “Noć mračnog cirkusa” koji osim u Zagrebu gostuje i u drugim hrvatskim gradovima, predstavljaju Hrvatsku na najvećem afričkom karnevalu u Nigeriji već par godina.
Iza sebe imaju tri predstave koje su ostvarili u suradnji s Triko Cirkus Teatrom: Snježna kraljica (2016.) , Kaleidoskop (2016.) i Skupljačice tame (2017.).