Radionica vege kuhanja – udruga “Laganela”

„VEGE PROLJEĆE NA TANJURU“ Kada priroda raste ubrzano u prevladavajućoj energiji drveta i nama je prava prilika za osobni razvoj. Produbite znanje o tome kako se proljeću prilagoditi prehranom. Kao što energija u prirodi postaje laganija i poletnija takva treba biti i naša prehrana u proljeće. Iz tog razloga najbolje je koristiti manje masnoća i … Opširnije »

Radionica održavanja bicikla

Ne želite više slušati škripanje, cviljenje a idu vam na živce i razni neugodni zvuci koje proizvodi vaš ljubimac na dva kotača. Želite upoznati vaš bicikl na najbolji mogući način i saznati kako ga održavati ? Radionica održavanja bicikla će vam pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te … Opširnije »

Tonska radionica

I ove godine u sklopu Močvarnog Laboratorija održavaju se tonske radionice koje će voditi Filip Pacak, tonski tehničar i audio inžinjer kluba Močvara. Radionice će pokrivati sve od osnova tonskog posla pa do malo naprednijih tehničkih vještina. Tako će polaznici moći naučiti nešto o fizici, anatomiji ljudskog sluha, ljudskoj psihologiji, tipovima tonske opreme te kako … Opširnije »

Radionica održavanja bicikla

Ne želite više slušati škripanje, cviljenje a idu vam na živce i razni neugodni zvuci koje proizvodi vaš ljubimac na dva kotača. Želite upoznati vaš bicikl na najbolji mogući način i saznati kako ga održavati ? Radionica održavanja bicikla će vam pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te … Opširnije »

Močvarni laboratorij u cirkusu

Za sve one kojima je dosta zime, klasičnih životnih rutina, za one kojima je potrebna nova perspektiva, sagledavanje stvarnosti s druge točke ili samo učvršćivanje bicepsa i gluteusa, pozivamo na cirkusku radionicu zračnih akrobacija koja će vas okrenuti naglavačke i promijeniti vam životnu percepciju. Cirkuska pedagogija vodi nas u istraživanje tijela, pokreta, prostora i slojevitosti … Opširnije »

Primijenjena u Močvari #4 – Kulturpunktova radionica “Radimo medij zajedno”

14. ciklus Močvarnog laboratorija i program “Klasična u Močvari” i “Primijenjena u Močvari” nastavljamo s novom radionicom u suradnji s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb, Klasična gimnazija, UBU-Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i portalom Kulturpunkt.hr. Radionica “Radimo medij zajedno” zamišljena je kao prostor za zajedničko kreiranje online i tiskanog … Opširnije »

Primijenjena u Močvari #4 – Radionica izrade zmajeva

U sklopu 14. ciklusa Močvarnog Laboratorija uz realizaciju programa „Klasična u Močvari #3“ nastavljamo i našu uspješnu suradnju s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb i UBU – Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u sklopu tradicionalnog zajedničkog programa “Primijenjena u Močvari”. Jako se radujemo otvaranju sezone programa „Primijenjena u Močvari … Opširnije »

Klasična u Močvari #3 – Dramska radionica

Dramska radionica koju uređuje redatelj Mario Kovač pružit će nova scenska iskustva i znanja učenicima, učenicama, profesorima i profesoricama Klasične gimnazije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb. Bavit ćemo se glumačkim etidama, tehnikama, artikulacijom, scenskim pokretima i općenito glumom dok će svi polaznici/e radionice u završnoj produkciji imati prilike biti uključeni u … Opširnije »

Klasična u Močvari #3 – Radionica zvuka i scenske rasvjete

U sklopu 14. ciklusa Močvarnog Laboratorija nastavlja se uspješna suradnja Udruženja za razvoj kulture „URK“ s Klasičnom gimnazijom u Zagrebu, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb i UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna kao i naš sada već tradicionalni zajednički program „Klasična u Močvari“ i „Primijenjena u Močvari“. Radionica … Opširnije »

Dramska radionica

Dramska radionica namijenjena je osobama sa malo ili nimalo scenskog iskustva no i oni sa više iskustva su dobrodošli ako žele obnoviti osnove glumačke vještine. Polaznici će se u osnovnim crtama upoznati sa vježbama nekolicine glumačkih tehnika (Stanislavski, Cehov, Boal, Berry…) te će kroz rad na završnoj produkciji imati prilike biti uključeni u sve faze … Opširnije »