Tijelo u pokretu: scenska prisutnost

U fokusu radionice je tijelo. Pokrenuti ćemo ga, promatrati, staviti u interakciju s drugim tijelima. Raditi ćemo na osvještavanju prostora i razvijati svjesnost o načinima na koji ga možemo koristiti. Razvijati ćemo odnos s podom i puteve kako bi postali lakši i mekši.
Radionica obuhvaća različite tehnike: fizički teatar, kontakt improvizaciju, ples, a povrh svega bogato iskustvo i istraživački rad na području pokreta i izvedbe same učiteljice. ... Opširnije »

Djembe radionica s Commijem Balde

Evo jedinstvene prilike da naučite svirati poznate zapadnoafričke djembe bubnjeve! Ili ako već imate neke vještine, možete ih usavršiti pohađanjem ove radionice! Učit ćete od profesionalnog djembe svirača i umjetnika, Commi Balde Kouyate. Commi je svestrani glazbenik – udaraljkaš, tekstopisac, skladatelj, pjevač – iz Senegala koji u Zagrebu živi gotovo 8 godina i svira etno / groove zapadnoafričku glazbu, posebno sa svojim bendom KAIRA KELA. ... Opširnije »

Kultura u akciji: Online radionica društvenog poduzetništva u kulturi

Radionica će upoznati sudionike s definicijom društvenog poduzetništva i dobrobitima koje ono nosi kao i definicijom društvenog utjecaja i kako njime upravljati. Sudionici će na radionici odraditi vježbu intuitivnog vođenja gdje će imati priliku na jedinstven način dobiti predodžbu kako intuitivno spoznati vlastite karakteristike kao društvenog poduzetnika. Isto tako, susreti će se s tematikom održivog razvoja prema UN-ovim standardima (SDGs), dobiti uvid u ekonomske aspekte društvenog poduzetništva, te pomoću vježbe dobiti konkretnu predodžbu kako razviti društveno poduzetničku ideju. ... Opširnije »

Dramska radionica s Mariom Kovačem

U sklopu dramske radionice okušat ćemo se u nizu dramskih vježbi namijenjenih kreaciji dramskog lika i snalaženja u dramskoj situaciji. ... Opširnije »

Radionica sitotiska

Radionica namijenjena početnicima i na njoj će se kroz trodnevni praktični rad proći kroz sve faze u procesu proizvodnje sitotiska – sve do gotovog proizvoda, kao i nezaobilazni teoretski osvrt na povijest i razvoj sitotiskarske tehnike. ... Opširnije »

Tonska radionica

Na ovoj radionici polaznici će se moći upoznati sa osnovama tonskog posla, ozvučivanje instrumenata miksanja, spajanja opreme i teorijom zvuka, a teme će biti odrađene na teorijskoj i praktičnoj razini. Radionica traje tri dana i u potpunosti je besplatna. Broj mjesta je ograničen. ... Opširnije »

Radionica zmajeva no.2.

I ovoga puta u Močvari organiziramo besplatnu radionicu zmajeva za sve starije od 16 godina.
Na ovoj radionici imat će te priliku naučiti o pocijesti zmajeva i izraditi čak tri povijesna modela zmaja te ih pustiti na vjetru! ... Opširnije »

Radionica scenske rasvjete

Radionica je namijenjena svima koji se žele upoznati s osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad u skupinama, polaznici/ce će imati priliku naučiti programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete.
Ovogodišnja radionica scenske rasvjete posvećena je programiranju tj. upravljanju rasvjetom. Kroz 3 dana polaznici/ce će imati priliku programirati i upravljati scenskom rasvjetom. ... Opširnije »

Radionica pisanja angažiranih tekstova sa Sašom Antićem (TBF)

Dvodnevna radionica tijekom koje će se polaznici/ce baviti angažiranom glazbom unutar hip hop žanra. Mentor Saša Antić predstavit će povijesni pregled angažiranog teksta s fokusom na stranu i domaću hip hop produkciju, a onda prijeći na pisanje teksta na odabranu temu. Nakon tekstualnog dijela slijedi izvedba uz glazbenu podlogu, a veliku završnicu radionice zapečatit će snimanjem pjesme. Cilj radionice je ponuditi uvid u angažiranu stranu hip hop žanra te produkcija autorske pjesme s kojim će se polaznici/ce kako Saša kaže “ponositi i sa sobom svugdje nositi”. ... Opširnije »

Zmajarska radionica

Ako želite naučiti sve o zanimljivoj povijesti zmajeva do same izrade Rokkaku, Tetrahedral i Box Kite zmajeva ova radionica je prava prilika za nova znanja. Radionica je namjenjena svim zainteresiranim osobama uzrasta 16 + i u potpunosti je besplatna. Imamo i goste iznenađenja na radionici. Ubrzo više informacija. Voditelji: Snježana Hristov i Žarko Tkalec-Žare Termini … Opširnije »