Tonska radionica

I ove godine u sklopu Močvarnog Laboratorija održavaju se tonske radionice koje će voditi Filip Pacak, tonski tehničar i audio inžinjer kluba Močvara. Radionice će pokrivati sve od osnova tonskog posla pa do malo naprednijih tehničkih vještina. Tako će polaznici moći naučiti nešto o fizici, anatomiji ljudskog sluha, ljudskoj psihologiji, tipovima tonske opreme te kako … Opširnije »

Radionica održavanja bicikla

Ne želite više slušati škripanje, cviljenje a idu vam na živce i razni neugodni zvuci koje proizvodi vaš ljubimac na dva kotača. Želite upoznati vaš bicikl na najbolji mogući način i saznati kako ga održavati ? Radionica održavanja bicikla će vam pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te … Opširnije »

Močvarni laboratorij u cirkusu

Za sve one kojima je dosta zime, klasičnih životnih rutina, za one kojima je potrebna nova perspektiva, sagledavanje stvarnosti s druge točke ili samo učvršćivanje bicepsa i gluteusa, pozivamo na cirkusku radionicu zračnih akrobacija koja će vas okrenuti naglavačke i promijeniti vam životnu percepciju. Cirkuska pedagogija vodi nas u istraživanje tijela, pokreta, prostora i slojevitosti … Opširnije »

Primijenjena u Močvari #4 – Kulturpunktova radionica “Radimo medij zajedno”

14. ciklus Močvarnog laboratorija i program “Klasična u Močvari” i “Primijenjena u Močvari” nastavljamo s novom radionicom u suradnji s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb, Klasična gimnazija, UBU-Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i portalom Kulturpunkt.hr. Radionica “Radimo medij zajedno” zamišljena je kao prostor za zajedničko kreiranje online i tiskanog … Opširnije »

Primijenjena u Močvari #4 – Radionica izrade zmajeva

U sklopu 14. ciklusa Močvarnog Laboratorija uz realizaciju programa „Klasična u Močvari #3“ nastavljamo i našu uspješnu suradnju s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb i UBU – Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u sklopu tradicionalnog zajedničkog programa “Primijenjena u Močvari”. Jako se radujemo otvaranju sezone programa „Primijenjena u Močvari … Opširnije »

Klasična u Močvari #3 – Dramska radionica

Dramska radionica koju uređuje redatelj Mario Kovač pružit će nova scenska iskustva i znanja učenicima, učenicama, profesorima i profesoricama Klasične gimnazije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb. Bavit ćemo se glumačkim etidama, tehnikama, artikulacijom, scenskim pokretima i općenito glumom dok će svi polaznici/e radionice u završnoj produkciji imati prilike biti uključeni u … Opširnije »

Klasična u Močvari #3 – Radionica zvuka i scenske rasvjete

U sklopu 14. ciklusa Močvarnog Laboratorija nastavlja se uspješna suradnja Udruženja za razvoj kulture „URK“ s Klasičnom gimnazijom u Zagrebu, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb i UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna kao i naš sada već tradicionalni zajednički program „Klasična u Močvari“ i „Primijenjena u Močvari“. Radionica … Opširnije »

Dramska radionica

Dramska radionica namijenjena je osobama sa malo ili nimalo scenskog iskustva no i oni sa više iskustva su dobrodošli ako žele obnoviti osnove glumačke vještine. Polaznici će se u osnovnim crtama upoznati sa vježbama nekolicine glumačkih tehnika (Stanislavski, Cehov, Boal, Berry…) te će kroz rad na završnoj produkciji imati prilike biti uključeni u sve faze … Opširnije »

Tonska radionica

Tonska radionica namijenjena je za sve koji imaju želju jednog dana postati ton majstori ili su na samom početku tog puta, kao i sve koje zanima što to sve tonac radi i kako to radi. Ideja radionice je da se prođu najbitnije osnovne teme “audio engineering-a”: što je zvuk, kako se ponaša u prostoru, mikrofoni, … Opširnije »

Radionica koncertne fotografije

Doživjeti osjećaj promatranja vašeg omiljenog benda kroz objektiv fotoaparata iz photo pita ponekad je neprocjenjiv. Sigurno ste se bar jednom upitali kako na najbolji način fotografirati ili uloviti upravo taj detalj koji će možda promijeniti povijest glazbe, ili što znači poigrati se s ekspozicijama na bini i snimiti poseban dio koncerta o kojem će se … Opširnije »