Radionica koncertne fotografije

Doživjeti osjećaj promatranja vašeg omiljenog benda kroz objektiv fotoaparata iz photo pita ponekad je neprocjenjiv. Sigurno ste se bar jednom upitali kako na najbolji način fotografirati ili uloviti upravo taj detalj koji će možda promijeniti povijest glazbe, ili što znači poigrati se s ekspozicijama na bini i snimiti poseban dio koncerta o kojem će se … Opširnije »

Zmajarska radionica

13. ciklus Močvarnog Laboratorija otvaramo s super zanimljivom Zmajarskom radionicom pod britkim vođenjem poznatih zagrebačkih zmajara s savskog nasipa pored Močvare. Ako želite naučiti sve o zanimljivoj povijesti zmajeva do same izrade Rokkaku, Tetrahedral i Box Kite zmajeva ova radionica je prava prilika za nova znanja. Radionica je namjenjena svim zainteresiranim osobama uzrasta 16 + … Opširnije »

Dramska radionica

Dramska radionica namijenjena je osobama sa malo ili nimalo scenskog iskustva no i oni sa više iskustva su dobrodošli ako žele obnoviti osnove glumačke vještine. Polaznici će se u osnovnim crtama upoznati sa vježbama nekolicine glumačkih tehnika (Stanislavski, Cehov, Boal, Berry…) te će kroz rad na završnoj produkciji imati prilike biti uključeni u sve faze … Opširnije »

Novinarska radionica – Kulturpunkt.hr

Portal Kulturpunkt.hr centralni je projekt udruge Kurziv i jedini medij koji kontinuirano prati hrvatsku nezavisnu kulturnu scenu i nove kritičke umjetničke prakse. Neizostavni su fokusi portala kultura mladih, urbana kultura, društveni aktivizam, nove tehnologije, queer kultura, umjetnost novih medija, nove umjetničke i kustoske prakse te eksperimentalni, progresivni i istraživački pristupi u umjetnosti. Portal Kulturpunkt.hr već … Opširnije »

Radionica održavanja bicikla

Ne želite više slušati škripanje, cviljenje a idu vam na živce i razni neugodni zvuci koje proizvodi vaš ljubimac na dva kotača. Želite upoznati vaš bicikl na najbolji mogući način i saznati kako ga održavati ? Radionica održavanja bicikla će vam pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te … Opširnije »

Ljetna vege Laganela avantura – radionica kuhanja

12.ciklus Močvarnog laboratorija nastavljamo s super cool radionicom vege kuhanja. Ljeto zahtjeva kraće kuhanje te više sirove hrane koja će nas rashladiti. Energija vatre je raspršujuća energija, što znači da je sve u pokretu. Zato ljeti imamo potrebu više se kretati. Jedemo laganiju hranu. Više svježeg povrća i voća. Hranu ne pečemo u pećnici već … Opširnije »

Radionica zvuka za bendove

Tonska radionica se vraća nakon par godina izbivanja, ali ovaj ciklus će biti kudikamo drugačiji i specifičniji od prošlih jer će, kao što i ime kaže, poseban fokus biti na sirovom zvuku benda. Na tonskim probama i koncertima generalno nije ni poželjno petljanje tonaca u polazni zvuk benda, na stranu što većinom i nema vremena … Opširnije »

Mala škola vege kuhanja

Močvarni Laboratorij i Zdravljak.hr organiziraju “Malu školu vege kuhanja”, prvu radionicu u novom LAB ciklusu genijalnih radionica za razgibavanje duha. Sprijatelji svoj novčanik i zdravu hranu! Nauči osnovne tehnike kuhanja žitarica i povrća, napravi domaći seitan, slatke i slane vege specijalitete. Savladaj abecedu zdrave klope – od rižota i punjenih palačinaka do raw kuglica. Sjeckaj, … Opširnije »

Zmajarska radionica

Koliko ste samo puta ugledali “Zmajeve” na nebu iznad savskog nasipa pored “Močvare” i upitali se tko i na koji način izrađuje ova “stvorenja” šarolikih boja i oblika. Povijest zmajeva, dizajn, što su to zmajevi Diamond i Rokkaku i kako ih napraviti, sve to možete saznati na novoj Zmajarskoj radionici. Ako nas vjetar posluži i … Opširnije »

Koncertna rock fotografija

Doživjeti osjećaj promatranja vašeg omiljenog benda kroz objektiv fotoaparata iz photo pita ponekad je neprocjenjiv. Sigurno ste se bar jednom upitali kako na najbolji način fotografirati ili uloviti upravo taj detalj koji će možda promijeniti povijest glazbe, ili što znači poigrati se s ekspozicijama na bini i snimiti poseban dio koncerta o kojem će se … Opširnije »