Dramska radionica s Mariom Kovačem

Svijet nije stao zbog corone ali je zasigurno usporio. Je li to, dugoročno gledano, dobro ili loše, pokazat će najbolji sudac – vrijeme. Dotle, valja pokušati nastaviti sa životom i pripremiti se za drugačiju paradigmu. Tako mi ove sezone ipak nećemo po prvi puta održati online dramsku močvarnu radionicu već kako i spada, uživo! Voditelj će i dalje biti Mario Kovač koji već ima pregršt iskustva s ovim tipom rada pa ne sumnjamo da će vam vrijeme provedeno s nama biti i zabavno i korisno.
U sklopu dramske radionice okušat ćemo se u nizu dramskih vježbi namijenjenih kreaciji dramskog lika i snalaženja u dramskoj situaciji. Kako smo izbjegli održavanje putem ZOOM aplikacije, od polaznika/ca se ne očekuje minimalno tehničko poznavanje povezivanja putem interneta već spremnost za rad na glumačkim etidama. Koncentrirat ćemo se na segmente tzv. kazališne glume tj. glume u scenskom prostoru, nećemo zapostaviti glumački pokret ni glumački govor, a vježbe koje ćemo raditi potječu iz nekih od najvažnijih glumačkih tehnika suvremenog doba (Stanislavski, Čehov, Boal…).
Radionica će se odvijati dvaput tjedno u popodnevnom terminu koji odgovara svim prijavljenim,a broj polaznika/ca neće prelaziti brojku 10 kako bismo imali dovoljno vremena i za pojedinačni rad.
Prijave za sudjelovanje s naznakom ’Dramska radionica’ šaljite na ivana.pedljo@mochvara.hr
Početak: 7.6.2020.
Vrijeme: popodnevni sati (koji će se definirati kada se formira grupa)
Mjesto: klub Močvara
Radionica je besplatna