Novinarska radionica – Kulturpunkt.hr

Portal Kulturpunkt.hr centralni je projekt udruge Kurziv i jedini medij koji kontinuirano prati hrvatsku nezavisnu kulturnu scenu i nove kritičke umjetničke prakse. Neizostavni su fokusi portala kultura mladih, urbana kultura, društveni aktivizam, nove tehnologije, queer kultura, umjetnost novih medija, nove umjetničke i kustoske prakse te eksperimentalni, progresivni i istraživački pristupi u umjetnosti.

Portal Kulturpunkt.hr već godinama otvara svoj prostor mladim i neafirmiranim autorima kojima želi poslužiti kao poligon za istraživanje i usavršavanje njihovih novinarskih i spisateljskih vještina. Od 2009. provodi edukacijske programe od kojih je najdugovječniji tromjesečna Kulturpunktova novinarska školica čiji se program sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a kao skraćeni program redovito održava novinarske radionice diljem Hrvatske.

U sklopu Močvarnog Laboratorija, tim Kulturpunktovih iskusnih urednika i novinara održat će radionicu s fokusom na novinarske forme i njihove specifičnosti, medijske politike i medijski krajolik te razvoj nezavisne kulturne scene, pri čemu će naglasak biti na praktičnom radu polaznika.

U posljednjem ćemo terminu čitati i analizirati tekstove polaznika temeljene na aktualnim događanjima u gradu Zagrebu i klubu Močvara.

Radionica je u potpunosti besplatna.

Voditelji: Vatroslav Miloš, Matija Mrakovčić (Kulturpunkt.hr)

Termini održavanja radionice: petak 11.11. od 10 do 17 sati, subota 12.11. od 10 do 17 sati i petak 18.11. od 10 do 14 sati.