Primijenjena u Močvari #4 – Radionica izrade zmajeva

U sklopu 14. ciklusa Močvarnog Laboratorija uz realizaciju programa „Klasična u Močvari #3“ nastavljamo i našu uspješnu suradnju s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna – ŠPUD Zagreb i UBU – Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u sklopu tradicionalnog zajedničkog programa “Primijenjena u Močvari”.

Jako se radujemo otvaranju sezone programa „Primijenjena u Močvari #4“ i velikom broju zajedničkih aktivnosti, radionica, tribina, koncerata i što je najvažnije druženju s učenicima i profesorima.

Pa je tako već sada u ožujku pravo vrijeme da krenemo s prvom radionicom u ŠPUD-u i to s radionicom izrade zmajeva koju vode poznati zagrebački zmajari sa savskog nasipa pored Močvare – naši prijatelji Zmajoljupci – Kite Flying Lovers.
Ako želite naučiti sve o zanimljivoj povijesti zmajeva do same izrade Rokkaku, Tetrahedral i Box Kite zmajeva ova radionica je prava prilika za nova znanja.

Tokom radionice plan nam je zajedno s učenicima kao i profesorima iz ŠPUD-a napraviti veliki ŠPUD delta zmaj i veliki zmaj Tolerancije koje ćemo zajedno pustiti u svibnju sa savskog nasipa. Radionica će se sastojati od predavanja i praktičnog dijela u kojem će učenici s više različitih odjela ŠPUD-a (Odjel unutrašnje arhitekture, Tekstilni odjel, Grafički odjel, Aranžersko – scenografski odjel) zajednički raditi na jedinstvenim rješenjima za 2 velika zmaja. Zmaj Tolerancije bit će tako sastavni dio izložbe Tolerancija koji se u Zagrebu otvara 16.4. na više lokacija. (više pratite na fb: Tolerance Exhibition)

Voditelji radionice: Snježana Hristov i Žarko Tkalec
Voditelji projekta i koordinatori: Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić, Sanjin Hasanefendić, Danijel Badanjak.