Radionica pisanja angažiranih tekstova sa Sašom Antićem (TBF)

Klub Močvara predstavlja prvu u nizu zanimljivih radionica Močvarnog laboratorija koje će se sve do lipnja provoditi u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim gradovima.
Riječ je o dvodnevnoj radionici tijekom koje će se polaznici/ce baviti angažiranom glazbom unutar hip hop žanra. Mentor Saša Antić predstavit će povijesni pregled angažiranog teksta s fokusom na stranu i domaću hip hop produkciju, a onda prijeći na pisanje teksta na odabranu temu. Nakon tekstualnog dijela slijedi izvedba uz glazbenu podlogu, a veliku završnicu radionice zapečatit će snimanjem pjesme. Cilj radionice je ponuditi uvid u angažiranu stranu hip hop žanra te produkcija autorske pjesme s kojim će se polaznici/ce kako Saša kaže “ponositi i sa sobom svugdje nositi”.
Aleksandar Saša Antić je glazbenik i tekstopisac, član splitske skupine The Beat Fleet, a nekima poznat i po svom samostalnom projektu Alejuandro Buendija. U svojim tekstovima referira se na društvene vrijednost, zahrđalo pravosuđe, sveprisutan konzumerizam, licemjerje vlasti. Sve ovo vodi do zaključka da je riječ o mentoru s bogatim iskustvom kojem svjedoče više samostalnih albuma, onih s TBF-om, suradnja s brojnim umjetnicima domaće scene, čovjeku kojem kritička misao ne samo da nije strana, nego je obrazac misli. S puno entuzijazma pristupio je ovoj radionici pa ne sumnjamo da polaznike/ce čeka eksplozija kreativnosti, učenja i zabave.
Radionica je namijenjena učenicama i učenicima srednjih škola.
Sve što polaznici/ce trebaju ponijeti jesu pisala i papiri te teme kojim se žele baviti.
Voditelj: Saša Antić (TBF)
Datum: 8. i 9. veljače 2020.
Vrijeme: 12:00- 17:00h
Mjesto: Klub Močvara

Projekt: Močvarni laboratorij – Kulturom protiv nasilja