Radionica zvuka za bendove

Tonska radionica se vraća nakon par godina izbivanja, ali ovaj ciklus će biti kudikamo drugačiji i specifičniji od prošlih jer će, kao što i ime kaže, poseban fokus biti na sirovom zvuku benda. Na tonskim probama i koncertima generalno nije ni poželjno petljanje tonaca u polazni zvuk benda, na stranu što većinom i nema vremena za to, a može biti i kontra-produktivno. No tonci sigurno imaju koji savjet za podijeliti, pogotovo u ambijentu radionice gdje se može bez pritiska uočiti određene probleme i dovoljno opširno objasniti zašto je to uopće problem, a i smisliti kako ih pokušati ispraviti. Osim direktnog rada sa postavljenim bendom na stage-u, na radionici će se pokušati objasniti i neke temeljne pojmove vezane uz zvuk i njegovo ponašanje, elektroničku opremu i instrumente, a i “neiskusnijim” bendovima objasniti tok tonskih proba i što očekivati od različitih prostora i situacija u kojima se mogu naći na live nastupima, ali i studijima. Naravno, iako se radi o radionici možda nije suvišno napomenuti da se cijeni i očekuje razmjena mišljenja i iskustva bendova/izvođača.

Prijaviti se mogu skupno bendovi, ali i pojedinci, od onih koji bi eventualno ostatak benda doveli na probu/seciranje u nekome od slobodnih termina, solo izvođača, a i glazbenika/entuzijasta koji trenutačno nemaju bend a željeli bi unaprijed biti pripremljeni za tu situaciju.

Voditelj: Jasmin Dasović, audio inženjer, klub Močvara
Termini održavanja radionice: listopad – prosinac 2015., termini po dogovoru s voditeljom radionice dok je radionica besplatna.