Tijelo u pokretu: scenska prisutnost

U fokusu radionice je tijelo. Pokrenuti ćemo ga, promatrati, staviti u interakciju s drugim tijelima. Raditi ćemo na osvještavanju prostora i razvijati svjesnost o načinima na koji ga možemo koristiti. Razvijati ćemo odnos s podom i puteve kako bi postali lakši i mekši.
Radionica obuhvaća različite tehnike: fizički teatar, kontakt improvizaciju, ples, a povrh svega bogato iskustvo i istraživački rad na području pokreta i izvedbe same učiteljice.
Radionica traje dva dana, a namijenjena je svima koji su zainteresirani za izvedbene umjetnosti bez obzira na prethodno iskustvo.
Ponesite udobnu odjeću.
Vrijeme: 1.9 – 2.9.2020. od 17:00h do 20:00h
Prijave: Broj polaznika/ca je ograničen stoga rezervirajte svoje mjesto prijavom na mail: ivana.pedljo@mochvara.hr
Radionica je besplatna.
Voditeljica: MATYLDA GÓRSKA (Poljska)
cirkuska umjetnica, plesačica, performerica. Njezin put je počeo s fizičkim teatrom koji se spaja s istraživanjem improvizacije i pokreta, plesom i cirkusom (hula hoop i kontorzije). Vještine je brusila nebrojenim satima na raznim edukacijama i radionicama raznovrsnih disciplina kroz cijelu Europu. Posljednjih deset godina izvodi i poučava u Izraelu, Francuskoj, Belgiji, Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Poljskoj, a sada i u Hrvatskoj. Njezin solo akt osvaja prvu nagradi na Nacionalnom poljskom natjecanju novog cirkusa u 2016.
Matyldin rad može se pogledati ovdje:
https://www.facebook.com/pg/gorskamatylda/

https://youtu.be/jCuB_W-ZAH4
https://youtu.be/h3ExCcFF9g4e

Močvarni Laboratorij je edukacijski program udruge URK koji se provodi u klubu Močvara, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i