Tonska radionica

Cilj radionice je upoznati polaznike/ce s osnovama tonskog posla i prenijeti im praktično znanje kojim će postaviti temelj za odrađivanje osnovna toniranja, a potencijalno i više od toga. Tako će polaznici/ce imati priliku naučiti osnove ozvučenja instrumenata, miksanja, spajanja opreme, teorije zvuka i slično.
Teme ove trodnevne radionice su: teorija zvuka, percepcija zvuka, osnovna audio oprema (konzole, mikrofoni, kablovi, pojačala, razglasi…), spajanje opreme, akustika i miksanje (studijsko i uživo/ koncertno). Teorijski dio se pretvara u praktični sukladno dinamici grupe.
NAPOMENA: na radionicu se može prijaviti do 15 polaznika/ca, a prijave traju do 1.3. ili dok se ne popune sva mjesta.
Voditelj:
Filip Pacak, tonski tehničar kluba Močvara u Zagrebu i voditelj/ koordinator tehnike u Pogonu – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Završio je preddiplomski studij na SAE Instituteu u Ljubljani te se bavio različitim aspektima tonskog posla (TV, radio, studio, koncerti, filmovi…). Radionice se održavaju već tri godine pod Filipovim vodstvom te su se uz Zagreb realizirale i u Rijeci, Križevcima, Splitu, Karlovcu i Đakovu.
Prijave: pacak@mochvara.hr
U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, kontakt i iskustvo (ukratko).
Trajanje: 3.3. – 5.3. 2020. u terminu 12 – 16h
_____
Tonske radionice samo je jedan set edukacija koje Udruženje za razvoj kulture “URK”, odnosno klub Močvara, provodi kroz projekt Močvarni Laboratorij.
Edukacijski program Močvarni Laboratorij podržavaju Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.